Jak na rekonstrukci roubenky

Roubenka je stavbou s dlouhou životností. Během ní se však mohou vyskytnout různé situace, které si žádají rekonstrukci roubenky. Čeho se nejčastěji rekonstrukce týká?

 

Rekonstrukce roubenky

Ať už přistupujete k rekonstrukci roubenky z jakéhokoliv důvodu, vyberte si stavební firmu, která s touto činností má zkušenosti a zároveň používá kvalitní materiál a inovativní technologie zaručující dlouhodobé výsledky rekonstrukce. Schopná firma by Vám měla doporučit konkrétní kroky rekonstrukce při různých nedostatků dřevostavby.

Rekonstrukce mohou být různé, zpravidla jde o výměnu a opravu ztrouchnivělých trámů, opravu krovů atd. U starých roubenek se provádí rozmanité přestavby, které zamezí působení vlhkosti či zlepší funkce střechy atd.

 

Výměna roubení

Výměna roubení je velmi častou rekonstrukcí dřevostaveb. Roubení může po letech ztratit svou funkci a bude nutné ho vyměnit. Technologický postup výměny by měl určit vždy odborník s ohledem na to, v jakém stavu je střešní konstrukce, případně další prvky. Nahrazení původního roubení se většinou provádí při statickém podepření dřevostavby.

 

Máte starší roubenku, která již plně nevyhovuje Vaší představě o bydlení? Nechte odborníky, ať posoudí a realizují rekonstrukci, která zkvalitní Vaše bydlení, ať už stálé či víkendové (v případě dřevěné chaty či chalupy).


1. březen 2015